Tagomon
Tarinat

Koronaviruksen aiheuttama maailmantilanne vaikuttaa tällä hetkellä jokaiseen yritykseen ja yksilöön. Poikkeustilasta on kuitenkin selviydyttävä kriisin toiselle puolelle ja tultava takaisin yhdessä.

Korona vaikuttaa myös Tagomoon

Koronaviruksen aiheuttama maailmantilanne vaikuttaa tällä hetkellä jokaiseen yritykseen ja yksilöön. Poikkeustilasta on kuitenkin selviydyttävä kriisin toiselle puolelle ja tultava takaisin yhdessä. Tagomolla olemme järjestelleet viimeisen kahden viikon aikana työt siten, että pystymme palvelemaan jokaista talon asiakasta, mukaan lukien uudet asiakkaamme, jotka ovat tämän poikkeuksellisen tilanteen aikana luottaneet meihin ja ostaneet meiltä palveluita.

Järjestelyistä huolimatta mekään emme selviä tästä kriisistä ilman taloudellisia tappioita. Vaikka myynti on Tagomolla vielä käynnissä, ennusteet näyttävät silti uusasiakashankintaan 30–40% laskua. Tämä ei kaada Tagomoa, mutta vaatii meiltä poikkeuksellisia toimenpiteitä ja nopeita muutoksia.

Tuotantomme palvelee edelleen normaalisti, tosin etänä, ja palveluajat ovat edelleen samat kuin ennenkin. Tuotantoajat tulevat poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen kuitenkin väistämättä hieman venymään. Pyydämme asiakkailtamme näiden osalta kärsivällisyyttä. Ilmoitathan meille, mikäli projektisi vaatii poikkeuksellisen nopeita toimia, niin pyrimme reagoimaan tähän ensi tilassa.

 

Uusia työkaluja poikkeustilaa varten

Tulemme lähipäivinä julkaisemaan uusia tuotteita ja työkaluja, joiden tarkoitus on helpottaa asiakkaidemme arkea poikkeustilanteen aikana. Tulemme panostamaan mm. verkkosivuille ladattavaan chat-bottiin. Lisäksi neuvottelemme parhaillaan rahoituskumppanin kanssa asiakkaillemme osamaksusopimusta tarjoamiimme palveluihin. Tuotteistamme myös poikkeustilaa varten työkalua, jonka avulla asiakkaamme pystyvät luomaan nopeasti erilaisia kampanjoita. 

Vaikka aggressiivinen markkinointi erilaisissa kanavissa koetaan tällä hetkellä jopa negatiivisena asiana, Google Ads -mainonta on kuitenkin nyt todella tehokasta – näyt vain silloin, kun asiakas tarjoamiasi palveluita etsii. Kukaan ei pistä pahakseen sitä, että olet esillä silloin, kun asiakas sinun palveluitasi hakee ja tarvitsee.

Tagomo on Google Ads mainonnan virallinen kumppani - Google Partner. Lue lisää tästä >>.

 

Joudumme tiivistämään pakkaa

Koska uusasiakasmyynnin ennuste on nyt n. 30–40% normaalia pienempi, joudumme tekemään tuntuvia toimenpiteitä, joita ovat mm. henkilökunnan lomautukset. Toimenpiteet, joita joudumme tekemään, pitävät sisällään 3 lomautusta ja yhden irtisanomisen, joskin jälkimmäinen työntekijän omasta pyynnöstä. 

Olen kuluvan viikon aikana jutellut jokaisen työkaverini kanssa tilanteestamme ja saanut huomata, että meillä on yrityksessämme poikkeuksellisen vahva yhteishenki myös vaikeina aikoina. Vaikka lomautuksia joudutaan tekemään, henkilökunnasta useampi on oma-aloitteisesti ehdottanut oman palkkansa laskemista poikkeustilan ajaksi tai tarjoutunut lomautettavaksi, jotta työkaveri voisi jatkaa työssään. 

Tagomon riveistä paljastunut poikkeuksellinen talkoohenki ja lojaalius lämmittävät sydäntäni näinä vaikeina aikoina erityisen paljon. Tagomo todella on kuin perhe, joka yhdessä elää vaikeiden aikojen yli yhteisestä parhaasta välittäen. Kiitän jokaista työkaveriani kaikesta venymisestä ja vastaan tulemisesta, ja tulen hyvittämään tämän kriisin aikana tehdyt uhraukset teille jokaiselle. Tuki ja jousto, jota Tagomon henkilöstö yritykselle tarjoaa vaikeinakin aikoina, on sanalla sanoen korvaamatonta.

 

Muutos on myös mahdollisuus

Muutos vaatii usein vaikeita päätöksiä, mutta muutos on aina myös mahdollisuus. Vallitseva tilanne pakottaa yrityksiä tekemään toimenpiteitä, poikkeuksia ja uudistuksia totuttuihin toimintatapoihin. Vallitsevan poikkeustilan aikana on Tagomolla jo nyt huomattu, että esim. etäpalaverit meidän alallamme toimivat todella hyvin ja tehokkaasti. Ollaan myös huomattu, että kun kotona on lapsia ja työaikoja joudutaan supistamaan, oikein organisoimalla saadaan lyhyemmällä työajalla tehtyä yhtä paljon töitä kuin ennen saatiin aikaiseksi pitemmällä työajalla. 

Pyydän teitä, yrittäjät, nähkää tämä tilanne mahdollisuutena. Älkää missään nimessä heittäkö hanskoja tiskiin, vaan tehkää rohkeasti muutoksia ja kokeilkaa uusia toimintatapoja. Muutoksen aika on nyt.

 

Yrittäjä – selvitään tästä yhdessä

On täysin ymmärrettävää, että on toimialoja, joiden liikevaihto on vallitsevan tilanteen vuoksi mennyt nollille, jolloin kulutkin on saatava nollille. Olemme itsekin olleet yhteydessä erilaisiin luotonantajiin sekä sopimuskumppaneihin ja pyytäneet joustoa maksuissa. Olemmekin valmiita joustamaan sopimuksissa niiden yritysten osalta, joita korona on rankaissut erityisen kovaa ja niidenkin kohdalla, joilla haitat ovat olleet pienempiä.

Peräänkuulutan nyt kuitenkin meiltä kaikilta yrittäjiltä myös keskinäistä yhteishenkeä ja yhteiseen hiileen puhaltamista. Toivon, että yrittäjät tukisivat kriisin keskellä toisiaan siten, että hyvityspyynnöt olisivat kohtuullisia ja hyvitykset, joita kriisitilanteen takia annetaan, oltaisiin valmiita maksamaan tilanteen normalisoiduttua takaisin ainakin osittain. Jos lumipallo kasvaa ja kaikki purkavat sopimuksen toistensa kanssa yksi toisensa jälkeen, kaaos kasvaa ja lopulta vyöry on meidän jokaisen niskassa. Yritetään siis yhdessä neuvotella sellaiset poikkeustilasopimukset, että kaikki osapuolet selviävät tästä tilanteesta eteenpäin. Tsemppiä tuleviin aikoihin jokaiselle suomalaiselle yrittäjälle ja työntekijälle. Yhdessä me voitamme tämän ja yhdessä me olemme huomenna vahvempia!

 

Terveisin,

Petri Elovaara, toimitusjohtaja

97%

Kotisivuasiakkaistamme jatkaa sopimusta kanssamme.

 

1100

Tagomolla on jo 1100 kotisivuasiakasta

5h

Aika, jonka asiakkaamme keskimäärin käyttävät kotisivuprojektiimme

*Lähde Feedbackly asiakastyytyväisyys­kysely

Asiakkaidemme kokemuksia

Eija Korpela

Käännän Itu ja Elo Oy

Lue kokemus »

Tuula Nortamo

AT Nortamo

Lue kokemus »

Tagomon tarinoita

Tagomon tukema Roope Rusi paini upeasti U15 SM-kultaa

Tagomo aloitti vuonna 2020 sponsoriyhteistyön nuoren painijalupauksen, turkulaisen Roope Rusin kanssa.

Lue lisää »