Kirjoittanut

Iida Kosunen

Julkaistu

22.04.2022

Iidan tarina harjoittelusta töihin Tagomolle

Mainonnan suunnittelija Iida Kosunen kertoo matkastaan vakituiseksi tagomolaiseksi.

 “Ammattiharjoittelu tulee jokaiselle korkeakouluopiskelijalle vastaan jossakin vaiheessa opintoja. Ennen harjoittelupaikan saamista mielikuvani oli, että sopivaa paikkaa on vaikea löytää. Sitten kouluni sähköpostiin kilahti ilmoitus, että Tagomolle haetaan harjoittelijoita. Lähetin hakemuksen vielä saman päivän aikana ja toivoin parasta. Niin kävi, että kutsu haastatteluun tuli, ja lopulta sain kuin sainkin haluamani paikan!

Olin todella innoissani, enkä oikein tiennyt, miten päin olla, kun odotin harjoittelun alkamista. Minulla ei ollut markkinoinnista minkäänlaista aikaisempaa konkreettista kokemusta, vaikka koulussa oli käsitelty aiheita sen ympäriltä jonkin verran.”

Harjoittelu alkaa ja jännitys nousee
 

Iida“Aloitin Tagomolla digimarkkinoinnin harjoittelijana vuoden 2022 tammikuussa. Saavuin paikalle jännittyneenä ja hieman hermostuneena ilman minkäänlaista käsitystä siitä, mitä tuleman pitää. Vastaanotto oli kuitenkin kaikin puolin rento ja lämmin heti, kun astuin ovesta sisään, joten rentouduin ja kaikki jännitys katosi. Heti ensimmäisestä päivästä lähtien koin olevani tervetullut sellaisena kuin olen.

Ensimmäiset päivät ja viikot kuluivat uusien asioiden ihmettelyssä ja uuteen paikkaan tutustumisessa. Pääsin kuitenkin todella nopeasti tekemisen meininkiin kiinni, sillä jo ensimmäisellä viikolla tein ensimmäisen hakukampanjani Googleen. Sen jälkeen olen tehnyt monia erilaisia mainoskampanjoita, kuten esimerkiksi kuvallisia Display- ja Discovery-mainoksia, joiden tarkoitus on lisätä tietoisuutta yrityksestä ja sen palveluista.

Google-mainonnan lisäksi olen päässyt tutustumaan Facebook- ja Instagram-mainontaan sekä tehnyt pari chatbottia yritysten verkkosivuille. Googlen mainosmuodoista pidän eniten Display- ja Discovery-mainosten tekemisestä, sillä niihin saa sisällytettyä visuaalisuutta kuvien avulla ja sitä kautta pystyy tuomaan yrityksen brändiä ihmisten tietoisuuteen. 

Olen päässyt toteuttamaan myös suurempia mainonnan kokonaisuuksia, joiden tavoitteena on löytää asiakkaille heidän tarpeitaan parhaiten palvelevat mainonnan ratkaisut kokeilemalla kaikkia mainosmuotoja tietyn ajanjakson ajan ja seuraamalla tuloksia.”
 

Uudet asiat tulivat uniin asti
 

“Varsinkin harjoittelun alkuvaiheessa uutta informaatiota ja sisäistettävää tulee joka puolelta todella paljon. Pääni menikin alussa usein pyörälle kaikista uusista asioista ja taisin jopa muutaman kerran nähdä unta päivän tapahtumista.

Tärkeintä on edetä rauhallisesti omaan tahtiin, sillä kiire ei ole mihinkään ja apua saa aina tarvittaessa. Itselleni oli tärkeää huomata ja todeta se, etten voi mitenkään oppia kaikkia mainonnan saloja muutamassa kuukaudessa, eikä minun tarvitsekaan. Tärkeintä on oma asenne ja halu kehittyä ja oppia lisää. Koen, että Tagomolla kannustetaan siihen 110-prosenttisesti!

Perehdytykseeni kuului alusta lähtien vahvasti se, että teen asioita itse. Ensin perehdytettävää asiaa käsiteltiin teorian muodossa ja näytettiin käytännön esimerkkejä. Sitten pääsin harjoittelemaan ja sisäistämään uutta tietoa omaan tahtiini. Minulle tämä tapa toimi todella hyvin, sillä opin tekemisen kautta parhaiten.

Haluankin kiittää koko Google-tiimiä kaikista tsempeistä ja avusta, jota sain koko harjoitteluni ajan. Erikseen haluan vielä kiittää perehdyttäjääni Nikitaa, joka on alusta asti kannustanut ja tsempannut minua. Häneltä olen aina voinut kysyä apua ja saanut vastauksia mieltäni askarruttaviin kysymyksiin.”
 

Tagomolle töihin? Ehdottomasti!
 

“Kun minulta kysyttiin, haluaisinko jäädä Tagomolle harjoittelun jälkeen vakituiseen työsuhteeseen, ei vastausta tarvinnut kauaa miettiä, kun vastasin jo kyllä. Olin jo jonkin aikaa itsekseni pohtinut asiaa. Tiesin, että viihdyn Tagomolla paremmin kuin hyvin ja koin paikan juuri sopivaksi minulle.

Tagomon työilmapiiri on todella hyvä ja joustava: musiikki soi, läppä lentää ja täällä välitetään aidosti muiden hyvinvoinnista. On ollut myös hienoa huomata, että luvatut asiat oikeasti toteutuvat Tagomolla, eivätkä ne ole vain tyhjää sanahelinää. Työntekijöiden eri elämäntilanteet otetaan todella hyvin huomioon ja ollaan joustavia, minkä koen todella tärkeäksi työhyvinvoinnin kannalta. 

Kaiken kaikkiaan koen, että sain Tagomolla itselleni parhaan mahdollisen ammattiharjoittelukokemuksen. Töitä tehdään rennolla ja hyvällä fiiliksellä, kaikille annetaan tilaa olla oma itsensä ja siitä syystä voinkin nyt ylpeänä sanoa kuuluvani virallisesti Tagomo Tribeen!”

Jaa artikkeli


Yksi tärkeistä tavoitteistamme on tehdä markkinoinnista ja mainonnasta ymmärrettävää

Me avaamme sinulle digimaailman salat ja tavat markkinoida tuloksekkaasti.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Pikayhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita Postia