Kirjoittanut

Mikael Lahtinen

Julkaistu

28.06.2024

Käyttäytymiseen perustuva mainonnan kohdentaminen - tee se oikein

Käyttäytymiseen pohjautuvan kohdennuksen perusteella mainostajat voivat näyttää kohdennettuja mainoksia, jotka vastaavat kuluttajan nykyisiä tarpeita ja käyttäytymistä.

Tervetuloa syventymään käyttäytymiseen perustuvan mainonnan kohdentamisen maailmaan, joka on pohjimmiltaan mainonnan kulmakiviä. Tässä blogissa käymme läpi, mitä käyttäytymiseen perustuva kohdentaminen tarkoittaa, miten se toimii, ja miten se voi auttaa mainostajaa saavuttamaan markkinointitavoitteensa äärimmäisen tehokkaasti.

Mikä on Käyttäytymiseen Perustuva Mainonnan Kohdentaminen?

Käyttäytymiseen perustuva mainonnan kohdentaminen tarkoittaa prosessia, jossa kerätään ja analysoidaan dataa kuluttajien online-käyttäytymisestä, kuten sivustolla vietetystä ajasta, klikatuista linkeistä, ostohistoriasta ja jopa hylätyistä ostoskoreista. Tämän datan perusteella luodaan tarkkoja profiileja, jotka auttavat yrityksiä ymmärtämään paremmin asiakkaidensa tarpeita ja mieltymyksiä ja tätä kautta kohdentamaan mainontaa tehokkaasti..

Miten kohdentaminen toimii?

Käyttäytymiseen perustuva kohdentaminen hyödyntää kehittyneitä algoritmeja ja koneoppimista mainosalustoilla datan analysointiin ja hyödyntämiseen reaaliajassa. Kun kuluttaja vierailee verkkosivulla, kerätty tieto syötetään algoritmeihin, jotka tunnistavat käyttäjän mielenkiinnon kohteet. Tämän perusteella mainostajat voivat näyttää kohdennettuja mainoksia, jotka vastaavat kuluttajan nykyisiä tarpeita ja käyttäytymistä.

Miksi kohdentaminen on niin tehokasta?

Henkilökohtaisuus: Mainokset voidaan räätälöidä vastaamaan jokaisen yksittäisen kuluttajan tarpeita ja toiveita, mikä lisää mainonnan relevanssia ja tehokkuutta.

Parempi ROI: Kohdennetumpi mainonta tarkoittaa parempaa sijoitetun pääoman tuottoa, koska mainosbudjettia ei tuhlata epäolennaisiin näyttökertoihin.

Asiakassuhteet: Kohdennettu lähestymistapa auttaa luomaan syvempiä ja merkityksellisempiä yhteyksiä asiakkaiden kanssa, mikä edistää uskollisuutta ja toistuvia ostoksia. Tämä on erityisen tärkeää uudelleenmarkkinoinnissa. 

Käytännön esimerkkejä

Esimerkiksi vaatekauppa voi hyödyntää käyttäytymiseen perustuvaa kohdentamista analysoimalla asiakkaiden selaushistoriaa ja ostoskäyttäytymistä. Jos asiakas on selannut tiettyjä tuoteryhmiä mutta ei tehnyt ostosta, kauppa voi tarjota hänelle personoituja alennuksia juuri niistä tuoteryhmistä. Tai kävijä on historiansa perusteella kiinnostunut urheilukengistä, tämän jälkeen hänelle voisi hyvin kokeilla mainostaa esimerkiksi treenipaitoja tai housuja. Käyttäytymiseen perustuvassa mainonnassa luovuus on myös taikaa. Yhdistele lankoja, käyttäjä on kiinnostunut asuntolainoista -> käyttäjä voisi olla kiinnostunut myös kotivakuutuksista tai vaikkapa remonttipalveluista. Pohdi myös millä sivustoilla kohderyhmäsi voisi vierailla. Yrityspäättäjät tai vaikkapa perinteiset myyjät todennäköisesti vierailevat esimerkiksi Fonecta Finderissa. Jos päättäjät tai myyjät kuuluvat kohderyhmääsi, kannattaa luoda yleisö joka targetoi Finderissa kävijöitä. Oivalla näitä yhteyksiä ja kohdentamisesi tulee tekemään ihmeitä!

Muista säännöt!

Vaikka käyttäytymiseen perustuva kohdentaminen on tehokas työkalu, se herättää myös eettisiä kysymyksiä liittyen yksityisyydensuojaan ja datan käyttöön. On tärkeää, että mainostajat noudattavat tiukkoja tietosuojakäytäntöjä ja ovat avoimia siitä, miten ja miksi dataa kerätään käyttäjiltä..

 

Jaa artikkeli


Yksi tärkeistä tavoitteistamme on tehdä markkinoinnista ja mainonnasta ymmärrettävää

Me avaamme sinulle digimaailman salat ja tavat markkinoida tuloksekkaasti.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Pikayhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita Postia