Kirjoittanut

Juulia Nevala

Julkaistu

24.02.2023

Tagomon hallitus vie yritystä kohti kasvutavoitteita kokeneen advisorin opein

Tagomon hallitus sai joukkoonsa vahvistuksen helmikuussa 2022, kun liike-elämän asiantuntija Hans Edin hyppäsi mukaan matkaamme.

Tagomolla ei ole koskaan ollut tapana jäädä lepäämään laakereilleen. Yrityksen suunta on selkeä, mutta varmistaakseen oikean reitin yrittäjät Petri Elovaara ja Mikko Lehtinen päättivät etsiä oppeja oman kuplansa ulkopuolelta.

“Vaikka meillä on paljon hyviä ihmisiä ympärillämme, halusimme kuulla täysin ulkopuolisen ihmisen rehellisen näkemyksen liiketoiminnastamme”, Tagomon hallituksen puheenjohtaja Mikko Lehtinen kertoo.

Tagomo kaipasi ulkopuolisen asiantuntijan mietteitä erityisesti siitä, mitä yritys tekee hyvin, mikä kaipaa kehittämistä ja mihin olisi järkevintä fokusoitua. Tagomo lähti etsimään sopivaa advisoria Boardion kautta. Boardio on palvelu, joka yhdistää yritykset ja neuvonantajat.

“Saimme paljon hyviä hakemuksia bisnesmaailman kovilta ammattilaisilta, joista yksi oli Hans Edin. Hän vakuutti meidät haastattelussa sekä kokemuksellaan että loistavana tyyppinä”, Lehtinen sanoo.

Hans Edin on tehnyt pitkän uran median parissa. Hän on työskennellyt mediakonserni Sanoman riveissä yli 30 vuotta, muun muassa Nelonen Median vetäjänä, Sanoma Markkinointi Roudan hallituksen puheenjohtajana ja Sanoma Media Finlandin medialiiketoimintojen B2B:stä vastaavana johtajana. Nykyisin mies pyörittää Nordic Propartners -yritystä.

Hans Edin

“Työskentelen yritysten johdon konsulttina ja sparraajana. Teen töitä pääasiassa kasvun ympärillä ja pyrin ohjaamaan yrityksiä oikeaan suuntaan”, Edin kuvailee.

Hän nauttii työstään advisorina, koska pääsee roolissaan hyödyntämään pitkää kokemustaan.

“Kokemus on tehty jaettavaksi. Olen nähnyt liike-elämässä paljon ja kokenut sekä onnistumisia että epäonnistumisia. Nyt sovellan tätä tietotaitoa esimerkiksi Tagomon kanssa ja olen heille taho, jolta he voivat kysyä mielipidettä ja pyytää apua”, Edin sanoo.

Ulkopuolinen advisor tukee Tagomon kehitystä

Tagomo etsi rinnalleen neuvonantajan, koska yrittäjät halusivat ottaa seuraavan stepin firman viemiseksi eteenpäin.

“Meillä on kunnianhimoiset tavoitteet tulevaisuuteen ja ajattelimme, että advisorin kanssa saamme uuden vaihteen silmään. Olisimme ehkä pärjänneet ilmankin, mutta halusimme satsata kasvuun ja saada uutta näkemystä siihen, miten kaikki kannattaa tehdä”, Lehtinen sanoo.

Kun Edin huomasi Tagomon etsivän sparraajaa, hän kiinnostui heti. Yrityksessä yhdistyivät sydäntä lähellä olevat myyntityö ja markkinointi. Edin koki myös, että tähän kumppanuuteen hänellä voisi olla annettavaa. 

“Kun tapasin Mikon ja Petrin ensimmäistä kertaa, kysyin, mitä he haluavat saada aikaiseksi. Vastauksena oli kasvu tietyn kokoiseksi yritykseksi, joten lähdimme tekemään asioita, jotka vievät sitä tavoitetta kohti.”

Nyt Tagomon kasvutavoite ja matka sitä kohti on piirretty kirjoihin ja kansiin. Seuraava stepit ovat kirkkaina mielessä.

“Tagomolla on nyt suunnitelma seuraavaksi 10 vuodeksi. Hasse on auttanut meitä näkemään ne avainasiat, joita tavoitteeseen pääsemiseksi on tehtävä. Hänen lähestymistapansa on hyvin suora ja konkreettinen, mikä toimii meille”, Lehtinen sanoo.

Hän kehuu Edinin parhaaksi anniksi miehen taidon esittää hyviä kysymyksiä.

“Oikeat kysymykset ovat ohjanneet meitä keskittymään oikeisiin asioihin. Samalla vähemmän tärkeät on karsittu pois. Lisäksi Hasse on ollut alusta saakka aidosti innostunut sekä Tagomosta yrityksenä että meistä tyyppeinä. Kaikesta on tullut se fiilis, että Hasse on tässä sydämellä mukana.”

Uusi johtamisjärjestelmä on tuonut tehoa tekemiseen

Sekä Hans Edin että Mikko Lehtinen ovat samaa mieltä siitä, että yhteistyön alkamisen jälkeen on tapahtunut paljon.

“Aluksi kirkastimme pidemmän aikavälin tavoitteet ja teimme kasvusuunnitelman. Petri ja Mikko ovat nopeita kavereita, välillä en ole ehtinyt sanoa kuin puoli lausetta, kun he jo toimivat”, Edin kuvailee ja nauraa.

Seuraavana kehityksen vasaran alle otettiin organisaatio ja johtamisjärjestelmä.

“Tätä oltiin jalostettu jo ennen Hassea, mutta nyt johtamisjärjestelmä on kristallisoitu ja viestitty koko yritykselle”, Lehtinen kertoo.

Sen lisäksi että kokouksissa ja workshopeissa on käsitelty asiaa, tilaa on jäänyt myös rennommalle meiningille.

“Hasse on heittäytyjä-tyyppi niin kuin mekin, kommunikointi on tosi helppoa ja huumoria riittää. Välillä toki Hassen pitää palauttaa meidät maan pinnalle, kun homma meinaa lähteä laukalle”, Lehtinen sanoo ja virnistää.

Vaikka paljon on tehty ja kehitetty, Hans Edin kehuu myös sitä tilannetta, jossa Tagomo oli ennen yhteistyön alkamista.

“Tagomolla oli alun alkaenkin kaikki edellytykset lähteä kasvuun, sillä yrityksen prosessit olivat kunnossa. Se duuni oli jo pitkälle tehty”, Edin sanoo.

Tie menestyksekkääseen tulevaisuuteen on auki

Lehtinen sanoo koko Tagomon johtoportaan olevan nöyrän kiitollinen yhteistyöstä Hans Edinin kanssa. Yhteistyön toivotaan jatkuvan pitkälle tulevaisuuteen.

“Hasse on ollut meille täydellinen kumppani, kova ammattilainen ja mielettömän hyvä tyyppi. Hänellä on poikkeuksellinen kyky löytää asioista todella nopeasti se olennaisin juttu. Vielä ei ole tullut vastaan yhtäkään tilannetta, jossa Hasse ei olisi osannut meitä auttaa”, Lehtinen kiittelee.

Myös Edin on tyytyväinen.

“Tagomon kanssa on kiva tehdä töitä, kaikesta välittyy hyvä fiilis ja tekemisen meininki. Tulevaisuutta ajatellen keskiössä ovat henkilöstö ja johtoporras. Kun nämä osa-alueet toimivat, tulevaisuus on hyvissä kantimissa”, Edin toteaa.

Samalla hän antaa vinkin kaikille bisnesmaailman pyörteissä töitä tekeville.

“Focused, flexible, fast and fun. Kun täyttää nämä neljä kriteeriä, pärjää kyllä.”

Jaa artikkeli


Yksi tärkeistä tavoitteistamme on tehdä markkinoinnista ja mainonnasta ymmärrettävää

Me avaamme sinulle digimaailman salat ja tavat markkinoida tuloksekkaasti.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Pikayhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita Postia