Julkaistu

11.01.2024

Tagomon ja Urheilugaalan lanseeraama Aikuisten Liikuntatunti on arvokas hyvinvointiteko

11. tammikuuta 2024 koettiin merkityksellinen hetki, kun valtakunnallinen Aikuisten Liikuntatunti -kampanja lanseerattiin Urheilugaalassa. Haaste on nyt heitetty – lähdetkö sinä mukaan?

Suomalaisten liikkumattomuus on huolenaihe, josta jokaisen meistä pitäisi murehtia. Se aiheuttaa vuosittain miljardien eurojen kustannukset (UKK-instituutti 2023). Liikkumattomuus vie suomalaisilta jalat alta.

Syksyllä 2023 Tagomo ja Urheilugaala päättivät, että nyt on aika muuttaa huolestuttavan trendin suuntaa. Syntyi Aikuisten Liikuntatunti -hanke, jonka tavoitteena on mahdollistaa liikkuminen työajalla. 

Mistä kaikki alkoi?

Hypätään muutamia vuosia taaksepäin. Petri Elovaara ja Mikko Lehtinen perustivat Tagomon vuonna 2018 tavoitteenaan kasvattaa yrityksestä menestyvä bisnes. Miehille oli alusta saakka tärkeää, että yrityksen työntekijät voisivat kokonaisvaltaisesti hyvin. Niinpä he lanseerasivat kokeilun liikuttaa henkilöstöään kolme kuukauden ajan tunnin viikossa.

Kokeilu hymyilytti ja tuotti tuloksia, joten seuraava askel oli pysyvä henkilöstöetu: tunti liikuntaa vuoden jokaisena työpäivänä. 

“Liikkuminen työajalla vapauttaa tunnin päivästä muuhun, mikä on merkittävä juttu. Se, että vapaa-ajalla saa tehdä jotakin mielekästä, vaikuttaa suoraan mielialaan ja kokonaishyvinvointiin. Työkin maistuu sen jälkeen paremmalta. Jokaisen työnantajan kannattaisi antaa työajalla liikkumiselle mahdollisuus“, sanoo Tagomon toinen yrittäjä, myyntijohtaja Mikko Lehtinen.

Koska konsepti on ollut Tagomolle menestystarina, Lehtisen ja Elovaaran mielessä alkoi pyöriä ajatus siitä, miten hyvän idean saisi käyttöön muuallekin.

Urheilugaala-yhteistyö avasi mahdollisuudet suurempaan

Parhaa jutut syntyvät yhteistyöllä – niin myös Aikuisten Liikuntatunti. 

Tagomon ja Urheilugaalan tiet kohtasivat alkuvuonna 2023. Tagomo halusi lähteä tukemaan Urheilugaalaa kumppanina, koska sen arvot ja missio resonoivat Tagomon omien kanssa. Molemmat myös jakoivat huolen suomalaisten liikkumattomuudesta. Yhteistuumin päätettiin rakentaa Aikuisten Liikuntatunti -hanke, joka ohjaa suomalaista työelämää uudelle uralle. Kampanjan ideana on liikuttaa ihmisiä työajalla.

“Uskomme, että Suomen toimintakyky on mahdollista palauttaa yritysten avulla. Yhdessä pystymme rakentamaan jotakin aidosti merkityksellistä suomalaiseen yhteiskuntaan”, iloitsee Tagomon markkinointijohtaja Emma Lehtisaari. 

Vallankumous vaatii lisävoimia

Tagomon toinen yrittäjä, toimitusjohtaja Petri Elovaara toivoo, että mahdollisimman moni yritys antaisi Aikuisten Liikuntatunnille mahdollisuuden.

“Meillä on pelkkää positiivista sanottavaa liikuntaedun vaikutuksista ja Tagomolla on tästä vuosien näyttö. Työajalla liikkumisen tulokset ovat kiistatta huikeat – kaikilla mittareilla. Tästä kampanjasta tulee iso juttu”, Elovaara kiteyttää.

Olethan sinäkin mukana? Ilmoittaudu mukaan!

Jaa artikkeli


Yksi tärkeistä tavoitteistamme on tehdä markkinoinnista ja mainonnasta ymmärrettävää

Me avaamme sinulle digimaailman salat ja tavat markkinoida tuloksekkaasti.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Pikayhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita Postia