Julkaistu

25.09.2020

Myrskyinen kevät, aurinkoinen syksy - Tagomo jatkaa porhallustaan kuivin jaloin

Tagomon tähänastinen vuosi on ollut enemmän kuin vaiherikas. Syy on varmasti ilmiselvä: koko maailman mullin mallin kääntänyt koronaviruspandemia. 

Vuoden 2020 maaliskuu tulee viipymään ajatuksissamme vielä pitkään. Perinteisesti maaliskuussa auringonsäteiden lämmittäessä alkaa olemaan kevättä rinnassa ja energiatasot lähtevät nousuun. Tänä vuonna asia oli toisin. Suomeksi sanottuna monessa yrityksessä oltiin kusi sukassa ja sormi alkoi hapuilemaan kohti paniikkinappulaa. Niin myös meillä.

Meillä Tagomossa alkujärkytyksen jälkeen koronakuilun yli selvittiin kuivin jaloin, josta suurin kiitos kuuluu henkilökunnallemme, jota kuvaillessa loppuvat superlatiivit kesken. Kolmen kuukauden palkkojen kevennysten ja sopeuttamistoimien avulla pääsimme vuoden alkupuoliskolla nollatulokseen, liikevaihdon ollessa tuplasti ja tuloksen 128 000 euroa parempi kuin vastaavalla jaksolla vuotta aiemmin. Tämä siitäkin huolimatta, että koronaviruspandemian vaikutus liiketoimintaan maaliskuun alusta kesäkuun loppuun oli negatiivinen noin 45 000 euron verran.

Kaikkiaan vuosien 2019 ja 2020 lukuja vertailtaessa voimme olla tyytyväisiä kehitykseen. Liikevaihto oli vuoden ensimmäisellä puolikkaalla 526 000 euroa tuloksen ollessa plus/miinus nolla. Vuotta aikaisemmin vastaavat luvut olivat samalta ajanjaksolta 268 000 ja -128 000 euroa. En voi edelleenkään olla liikaa kiittämättä loistavia työntekijöitämme vuoden ensimmäisestä puoliskosta ja siitä miten lähditte tukemaan tarvittavia leikkauksia keväällä. Kiitos.

Tulokset eivät tietenkään voi parantua ilman lisää tehtäviä töitä. Iloksemme olemme saaneet mukavan määrän uusia kotisivusopimuksia, joita on jo yhteensä 1000. Google Ads -kampanjoita puolestaan ylläpidämme tällä hetkellä noin 300 kappaletta.

Kiitos teille kaikille asiakkaille, jotka olette luottaneet meihin.

Uudet ja vanhat tagomolaiset löysivät uudenkarhean kotipesän

Jätetään lukujen pyörittäminen tässä vaiheessa taka-alalle ja keskitytään siihen, mitä kaikkea uutta ja ihmeellistä kesä sekä syksy ovat tuoneet tullessaan.

Yksi merkittävä muutos koettiin helmikuussa, kun pakkasimme kimpsut ja kampsut kasaan ja muutimme uusiin toimitiloihin. Uudenkarhea kotipesämme löytyy Turun Länsikeskuksesta, tarkemmin sanottuna Viilarinkatu vitosesta löytyvästä Länsi 1 -kauppakeskuksesta. 

Jo lyhyehkön länkkärielon jälkeen on helppo sanoa, että täällä viihtyy niin henkilökunta kuin me yrittäjätkin. Erityisesti olemme ihastuneet Lempilounaan maittavaan lounaspöytään. Saisimmeko kutsua sinutkin lounaalle?

Uusissa toimitiloissa on parveillut myös uusia tuttavuuksia, kun henkilöstömme on kasvanut peräti kuuden uuden tagomolaisen saavuttua taloon. Anna Voutilainen ja Jonne Kinnunen liittyivät joukkueeseemme Fonectan palveluksesta – Anna sisällöntuottajaksi ja Jonne asiakaspalvelupäälliköksi. Myyntipuolelle puolestaan olemme saaneet vahvistusta kovasta kvartetista, kun Otto Silvennoinen, Ville Silvennoinen, Niko Hakala ja Jasper Soini liittyivät remmiin mukaan. Tervetuloa Tagomo Tribeen!

Tagomon ja itseni puolesta sanottakoon tähän loppuun, että vaikka koronatilanne ei ole likimainkaan ohi, ovat odotukset loppuvuoteen todella innostuneet. Ja fakta on se, että tulemme pääsemään kiinni normaalioloihin ennemmin tai myöhemmin. Sitä kohti on paljon mukavampaa mennä eteenpäin hymy korvissa kuin suu mutrulla. Hurjasti tsemppiä kaikille omaan yritystoimintaan.

Terveisin,

Petri Elovaara, toimitusjohtaja
petri@tagomo.fi
0451114484

 

Jaa artikkeli


Yksi tärkeistä tavoitteistamme on tehdä markkinoinnista ja mainonnasta ymmärrettävää

Me avaamme sinulle digimaailman salat ja tavat markkinoida tuloksekkaasti.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Pikayhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita Postia