Julkaistu

10.10.2023

Tagomo Studio tuo palveluvalikoimaan erilaiset audio- ja videotuotannot – yhteistyössä Tarinatalli

Tagomo on uuden aluevaltauksen äärellä solmittuaan yhteistyökumppanuuden helsinkiläisen tuotantoyhtiö Tarinatallin kanssa.

Oven takaa paljastuu uutuuttaan hohtava, korkealaatuinen studio. Huoneen sisustus on tyylikäs ja tekninen varustelu viimeisen päälle tätä päivää. Laadukkaan äänimaailman varmistavat Hyssny-akustiikkalevyt

Tagomon toimitusjohtaja Petri Elovaara ja Tarinatallin luova johtaja Aki Linnanahde istahtavat mukaviin, teddykarvaisiin nojatuoleihin. Mistä tässä studiohommassa on oikein kyse?

“Kaikki lähti liikkeelle ideasta tehdä Tagomolle oma podcast. Seuraava ajatus oli, että tarvitsemme tietenkin podcast-huoneen. Juteltuani Akin kanssa ymmärsin, että pelkkä huone ei ole järkevä investointi, vaan meidän pitää rakentaa oikea studio – kun tehdään, niin tehdään kerralla kunnolla”, Elovaara sanoo.

Kun päätös studion rakentamisesta oli tehty, solmittiin yhteistyökumppanuus. Yritysmaailmassa menestyäkseen on tärkeää tiedostaa myös ne asiat, jotka eivät ole omaa ydinosaamista.

“Haluamme tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista laatua, joten tiesimme tarvitsevamme yhteistyökumppanin. Tagomolla ei ole kokemusta podcastien ja muiden ohjelmien tuottamisesta ja teknisestä toteutuksesta, mutta Akin Tarinatallilla on siitä vakuuttavia näyttöjä”, Elovaara kehuu.

“Meidän osaamisemme on rakentaa konsepteja, tehdä käsikirjoituksia ja hoitaa tuotanto. Tarinatalli huolehtii myös sisältöjen jakelun eri kanaviin. Pelkkä rec-nappulan painaminen ei riitä, sillä podcastien, videoiden ja ohjelmien tuottaminen on paljon muutakin. On hienoa päästä Tagomon kautta tutustumaan kiinnostaviin yrityksiin ja tuottamaan heille sisältöjä”, Linnanahde sanoo.

Tarinatalli on eturivin tuotantoyhtiö, jonka tunnetuimpia ja suosituimpia tuotteita ovat Cheek – Kuka muka? -tv-dokumentti, Aki Linnanahde Talk Show sekä Janni Hussin ja Sointu Borgin Sana on vapaa -podcast.

“Olemme saaneet yhteistyökumppaniksemme kovan tekijätiimin, mikä on valtavan hieno juttu. Täydennämme kumppaneina toisiamme, sillä me Tagomolla puolestaan ymmärrämme asiakasyritystemme tarpeet ja osaamme digimarkkinoinnin salat. Hyvälläkään ohjelmalla ei tee mitään, jos sitä ei osata levittää halutulle kohderyhmälle”, Elovaara sanoo

 

Mitä kaikkea Tagomo Studiossa voidaan tuottaa?

Uusi studio vihittiin käyttöön kesäkuussa. Ammattimainen, mutta kodikas studio sijaitsee Tagomon Turun konttorin siipien suojassa. Tiloissa on jo äänitetty Tagomon ensimmäistä podcastia ja tehty tuotteiden esittelyvideoita.

“Tämä on asiakkaille tosi turvallinen paikka olla kameran edessä. Tässä istuessaan ei edes ajattele, että kamera käy”, kuvailee Tarinatallin luova johtaja Linnanahde.

Tagomo Studion seinien sisällä voidaan tuottaa monenlaisia ohjelmia: podcasteja, livestriimejä (esim. seminaarit, luennot), tallenteita (esim. ohjeistukset ja esittelyt), tuotelanseerauksia, rekrykampanjoita, äänimainoksia… Käytännössä mitä tahansa sisältöä, johon tarvitaan ääntä ja/tai kuvaa.

“Podcastit ja muut ohjelmat ovat Suomessa kovassa nosteessa. Studio mahdollistaa audiosisältöjen hyödyntämisen yrityksen sisäisessä markkinoinnissa sekä tarjoaa täysin uuden markkinoitavan kokonaisuuden asiakkaille”, Tagomon toimitusjohtaja Elovaara sanoo.

Studiotuotantojen etu on, että niitä voidaan hyödyntää lukuisissa eri kanavissa. Samasta materiaalista voidaan leikata sisällöt niin verkkosivuille kuin sosiaalisen median alustoille – mihin tahansa tarvitaankaan.

“Audiosisällöt ovat erittäin hyvä ja vaikuttava tapa saada markkinointi- ja mainosviestejä läpi. Some on iso osa tämän päivän markkinointia ja siksi tarvitaan myös videota, pelkkä ääni ei enää riitä ohjelmien markkinoinnissa. Kun vielä jakelukin on kunnossa, niin tämä on kova konsepti”, Linnanahde toteaa.

Tagomo Studio on asiakkaille helppo vaihtoehto myös muunneltavuutensa ansiosta.

“Tällä hetkellä studiossa on Tagomon brändikangas, joka peittää Hyssnyn akustiikkalevyt. Tila on kuitenkin helppo brändätä uudestaan, sillä kankaan vaihtaminen kestää noin viisi minuuttia. Studio on muunnettavissa hetkessä minkä tahansa yrityksen brändiin sopivaksi”, Elovaara kertoo. 

Nyt kun Tagomo Studio ja Tarinatalli-yhteistyö on virallisesti lanseerattu, Elovaara toivoo asiakkaiden lähtevän rohkeasti kokeilemaan uutta. Yhteistyön ansiosta tuotantoja on mahdollista myös Tarinatallin studiolla Helsingissä.

“Me haluamme oikeasti muuttaa yrittäjien elämää ja auttaa heitä saavuttamaan unelmiaan. Ammattimaisilla studiotuotannoilla saadaan aikaan tuloksia, jotka vievät tavoitteita kohti”, Elovaara sanoo.

Jaa artikkeli


Yksi tärkeistä tavoitteistamme on tehdä markkinoinnista ja mainonnasta ymmärrettävää

Me avaamme sinulle digimaailman salat ja tavat markkinoida tuloksekkaasti.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Pikayhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita Postia