Kirjoittanut

Juulia Nevala

Julkaistu

09.11.2022

Uusi ura koodarina – tutustu Millan mielenkiintoiseen tarinaan

Milla Kulmala päätti vaihtaa alaa ja hyppäsi rohkeasti itselleen uuteen maailmaan. Nyt hän on yksi tagomolaisista ja matkalla tulevaisuuden huippukoodariksi.

Koodarin ammatti oli pyörinyt Milla Kulmalan mielessä jo pidemmän aikaa. Hän oli työskennellyt vuosia erilaisissa myyntihommissa, viimeisimpänä kansainvälisten verkkokauppojen parissa Puolassa ja Saksassa. Osaamista oli kertynyt vuosien aikana muun muassa myymäläpäällikön tehtävistä, verkkokaupan markkinoinnista ja kehittämisestä, tuotekategorioiden optimoinnista sekä uutiskirjeviestinnästä.

Muutto Münchenista takaisin Suomeen alkuvuodesta 2022 tarjosi sopivan aikaikkunan alanvaihdolle. Askelmerkit lankulle olivat sopivasti kohdallaan. 

“Olin jo pitkään haaveillut, että pääsisin työskentelemään koodin parissa. Viihdyin verkkokauppahommissa, mutta minua kiinnosti koko ajan enemmän se kaiken tekninen puoli. Sitten vastaan tuli Sarasen Code Academy, joka tuntui hyvältä ratkaisuilta”, Milla muistelee. 

Code Academy on rekrytoiva koulutusohjelma, joka yhdistää opiskelun ja työssäoppimisen. Tagomo haki koodaria Sarasen kautta, koska halusi rekrytä riveihinsä tulevaisuuden huippuosaajan – tärkeimpänä ominaisuutena intohimo oppia koodaamisen salat.

“Minut esiteltiin Saraselta Tagomolle, jonka jälkeen pääsin haastatteluun. Sitten palaset vain loksahtelivat paikoilleen.”

Matka koodariksi alkaa

Harjoittelutaival alkoi 16. toukokuuta, kun Milla asteli Tagomon Turun konttorin lasiovesta sisään. Toimiston täytti tuttuun tapaan puheensorina, nauru sekä näppäimistön näpyttely. Milla sanoo, että Tagomon sekalaiseen joukkoon oli helppo solahtaa.

“Huomasin aika nopeasti, että Tagomo on minulle täydellinen match. Täällä saa olla avoimesti oma itsensä. Arvostan myös sitä, että minua kohdeltiin alusta saakka “oikeana” työntekijänä, vaikka olin harjoittelija”, Milla kiittelee hymyillen.

Hän kehuu erityisesti Tagomon ilmapiiriä ja sitä, että toimistolla on aina hauskaa. 

“Kaikki on mennyt tosi hyvin, mutta on harjoittelu vaatinut valtavasti töitäkin: järjestelmällistä opiskelua, sitoutumista, sinnikkyyttä ja halua kehittyä. Tämä on ollut todella intensiivinen puoli vuotta.”

Milla seurasi ennen opiskelujensa alkua pitkään Mimmit koodaa -foorumia. Hän kehuu saaneensa sieltä paljon hyviä vinkkejä.

“Välillä koodaaminen on tuntunut enemmän kivalta harrastukselta kuin opiskelulta ja työltä, koska olen niin kiinnostunut aiheesta. Puolen vuoden harjoittelujakson aikana ei ollut montaakaan päivää, jolloin en olisi koodannut yhtään”, Milla sanoo ja nauraa.

Vaikka harjoittelujaksoon on mahtunut paljon vaikeitakin juttuja, oppimatkalla mukaan tarttuneet palaset ovat lopulta löytäneet paikkansa ja tarjonneet oivalluksia. Milla kiittelee Tagomon ohjaajan, kehittäjä Joonas Salmisen roolia.

“Olen saanut Jonulta tosi paljon tukea ja hyödyllisiä opiskeluvinkkejä. Olen oppinut myös muilta työkavereiltani valtavasti – on hienoa saada tehdä töitä huippuammattilaisten kanssa, joilla kaikilla on omat erityisosaamisalueensa.”

“Koodaaminen on minulle intohimo”

Puolen vuoden harjoittelujakson aikana Milla on vakuuttunut siitä, että oma juttu työelämässä on nyt löytynyt. Mutta mikä koodaamisessa oikeastaan viehättää?

“Nautin siitä, että pääsen käyttämään ongelmanratkaisutaitoja, päättelykykyä ja luovuutta. Huomaan myös, että tiedonjanoni vain kasvaa, mitä enemmän opin”, Milla pohtii.

Oppiminen jatkuu edelleen, mutta harjoittelujakso on onnellisesti takana. Niin onnellisesti, että Tagomo tarjosi Millalle vakituista työpaikkaa, jonka hän otti vastaan.

“Olen todella innoissani, että pääsen jatkamaan töitä huippuporukassa ja Tagomon ohjelmistojen kehityksen sekä räätälöityjen kotisivutuotteiden parissa”, Milla sanoo.

Vaikka Sarasen Code Academy on paketoitu, Millan opinnot jatkuvat töiden ohella vielä vuoden 2023 loppuun muuntokoulutuksessa liiketalouden tradenomista tietojenkäsittelyn tradenomiksi. Tagomolla kannustetaan opiskeluun ja yritys tarjoaa kaikille työntekijöilleen kuukausittain päivän työaikaa, jonka saa käyttää opiskelemiseen ja itsensä kehittämiseen haluamallaan tavalla.

“Tällä alalla oppiminen ei lopu koskaan, joten opiskeluetu on tosi hyvä juttu”, Milla toteaa.

Hän sanoo olevansa enemmän kuin tyytyväinen alanvaihtoon. Milla haluaa rohkaista myös muita samaa pohtivia seuraamaan unelmiaan ja kokeilemaan uutta.

“Tämä on yksi parhaista ratkaisuista, jonka olen koskaan tehnyt. Onneksi uskalsin lähteä rohkeasti haluamaani kohti.”
 

Jaa artikkeli


Yksi tärkeistä tavoitteistamme on tehdä markkinoinnista ja mainonnasta ymmärrettävää

Me avaamme sinulle digimaailman salat ja tavat markkinoida tuloksekkaasti.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Pikayhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita Postia