Kirjoittanut

Aino Säteri

Julkaistu

20.10.2022

Antonin uramatka harjoittelijasta tuotantojohtajaksi

Anton Huovila kiinnostui markkinoinnista jo nuorena poikana. Tagomolla tuo innostus ja matkan varrella kertyneet opit siivittivät hänet huippupestiin.

Usein kuulee kommentoitavan, että isoissa yrityksissä on pienempiä paremmat mahdollisuudet edetä haastavampiin ja vastuullisempiin työtehtäviin. Aina väite ei kuitenkaan ole itsestään selvä, mikä on konkretisoitunut Tagomolla viime vuosien aikana. Kasvuyritys luo mahdollisuuksia myös työntekijöiden osaamisen huimille kasvutarinoille. Yksi esimerkki tästä on Tagomon tuotantojohtajan Anton Huovilan matka harjoittelijasta vastuutehtäviin.

Ennen Tagomoa markkinointi oli tärkeä harrastus

Anton kertoo olleensa aina kiinnostunut markkinoinnista sekä teknologisista ratkaisuista. “Jo 12-vuotiaana tein omia YouTube-videoita. Ne olivat lähinnä sisällöntuotantoa peliskenessä, ja jo silloin pystyin saamaan tienestiä tekemistäni videoista. Minua kiinnosti ennen kaikkea pelijoukkueen tunnettuuden kasvattaminen. Oli inspiroivaa nähdä, miten oma sisältöni vaikutti katsojiin. Se sai mielenkiintoni markkinointia kohtaan syttymään.” 

Kun Anton aloitti opiskelut Turussa, tuli markkinoinnista toden teolla tapa tienata. Hän perusti yrityksen, jonka puitteissa oli luontevaa ottaa haltuun entistä vahvemmin vaadittavia taitoja. Taidot karttuivat niin markkinoinnin ratkaisujen kuin kotisivutuotannon parissa. “Opiskellessa oppii akateemiset taidot sekä työelämätaitoja, mutta “kovat taidot” jäävät herkästi puuttumaan. Järjestelmät ja työkalut on otettava hyvin haltuun, jotta voi toteuttaa omaa visiotaan siitä, kuinka markkinointi luo aitoa arvoa liiketoimintaan.”

Tie Tagomolle

Anton sai opiskeluihinsa vaadittavan harjoittelupaikan Tagomolta Linkedln-ilmoituksen kautta vuonna 2019. Kolmen kuukauden harjoittelun aikana Antonin oli mahdollisuus perehtyä mainostuotantoon. Mainostuotanto oli vastikään pyörähtänyt Tagomolla käyntiin. Uuden tuotteen parissa kehitystyötä riitti ja oman harrastuneisuutensa vuoksi Anton pystyi jo harjoitteluaikana osallistumaan työhön.

Harjoittelun jälkeen Anton jäi työskentelemään Tagomolle kokoaikaisesti mainonnan suunnittelijan tehtäviin. Tagomon kasvu loi Antonille mahdollisuuden lähteä kehittämään tuoteportfoliota edelleen. Osaamisen laajeneminen edesauttoi myös Tagomon tavoitteiden saavuttamista. 

“Perehtymisen jälkeen pääsin kokeilemaan taitojani sekä kehittämään mainostuotantoa. Nautin heti alusta asti siitä, kuinka lähelle pääsin liiketoiminnan pyörittämiseen liittyviä asioita.” 

Koko talon hyvän tekemisen ansiosta mainostuotanto kehittyi ja Tagomon oli mahdollista rekrytoida lisää osaamista tiimiin. Luonnollisena jatkumona Anton sai tiimin vastuulleen ja hyppäsi esihenkilöhtäviin loppuvuodesta 2020. Mainostuotantotiimin osaamisen johtamisen sekä tuotekehityksen parissa riitti haastetta tälle toimeliaalle talentille, mutta pian eteen heitettiin vielä isommat saappaat.

Tagomon koko tuotannon kehitys oli siinä vaiheessa, että se kaipasi muutoksia johtamiseen. Koska Anton oli aiemmassa yritystoiminnassaan kartuttanut mainostuotantoa laajemminkin kokemusta alasta, syksyllä 2021 hän otti vastuulleen koko Tagomon tuotannon puolen.

Töiden ohella jatkuneita maisterin opintoja Anton kiittelee: “Akateeminen ajattelu kehittyi töiden ohella ja oli hienoa kokeilla, kuinka akateemiset opit taipuivat käytäntöön töissä. Ketterä organisaatio mahdollistaa sen, että voimme helposti testata, mikä toimii ja mikä ei.”

Nykyinen tehtävä tuntuu hyvältä

Työ tuotantojohtajana on vakuuttanut Antonin siinä määrin, että hän on nykyään myös yrityksen osakas. Antonin viihtymiseen ovat vaikuttaneet mielenkiintoiset haasteet sekä jatkuva kehitystyö, mutta myös Tagomon avoin kulttuuri. “Matala organisaatio takaa viihtymisen. Täällä ymmärtää yrityksen pyörittämisen kulmakivet. Kuukausipalaverissa kerrotaan aidosti, miten yrityksellä menee ja työntekijöillä on mahdollisuus olla mukana liiketoiminnan kehittämisessä. 

Anton on ylpeästi tagomolainen. Hänestä parasta Tribessä ovat muun muassa mukava työkulttuuri, työn itsenäisyys, innovatiivinen ilmapiiri sekä työkaverit. Lisäksi se, että seisoo vankasti yrityksen tuotteiden takana, on Antonille tärkeää. Anton kertoo olevansa persoona, joka uskoo tuloksiin vasta, kun näkee ne omin silmin. “Data tuo uskottavuutta. Lukujen kautta näkee, että asiakkaan liiketoiminta kehittyy aidosti.”

Antonin vinkit nousukiidosta haaveileville

“Jos oikeesti haluaa saada aikaiseksi asioita, on paljon loppujen lopuksi omasta vaivannäöstä kiinni.” Anton painottaa, että menestyäkseen täytyy nähdä vaivaa ja oman motivaation sekä tahtotilan tulee olla kunnossa. Opiskelu, tiedon etsiminen ja pitkät illat läppärin kanssa ovat miehelle tuttuja. Omaa valveutuneisuutta vaaditaan, sillä asioista pitää ottaa itse selvää. “Ei ole paikkoja, joissa mahdollisuus menestyä heitettäisiin ilmaiseksi eteen. Oman työajan ulkopuolista kiinnostuneisuutta vaaditaan ja oma kunnianhimo on tärkeässä roolissa.” Anton kokee, että omasta yrittäjätaustasta on ollut hyötyä omassa urakehityksessä. “Yrittäjähenkisyys on tärkeä taito työelämässä.” 

Mahdollisuuksien Tagomo

Moni harjoittelu tai työssäoppiminen Tagomolla on saanut jatkoa työsuhteesta. “Otamme työharjoittelijoita vain tilanteessa, jossa näemme, että harjoittelijalla ja Tagomolla voi olla yhteinen tulevaisuus. Tavoitteena on aina, että työharjoittelija työllistyy meillä Tagomolla työssäoppimisjakson päätteeksi.” kertoo yrittäjä Petri Elovaara. Esimerkiksi Iidan matkasta työharjoittelusta työsuhteeseen kertova artikkeli löytyy täältä.

Jaa artikkeli


Yksi tärkeistä tavoitteistamme on tehdä markkinoinnista ja mainonnasta ymmärrettävää

Me avaamme sinulle digimaailman salat ja tavat markkinoida tuloksekkaasti.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Pikayhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita Postia