Urheilugaala

Referenssi

Urheilugaala

Asiakas

Urheilugaala

Lukuaika

~3min

“Tiimin energia oli innostava ja ammattitaitoon oli helppo luottaa – melko täydellinen avaimet käteen -projekti”

Urheilugaalan sivustouudistus oli yksi Tagomon vuoden 2023 jättiprojekteista. Urheilugaalan tiimi kehuu yhteistyötä ja sen lopputulosta vuolaasti.

Vuosittain tammikuussa järjestettävä Urheilugaala on suomalaisen huippu-urheilun ja liikunnan sykähdyttävää juhlaa. Gaalatapahtuman lisäksi töitä tehdään tärkeän asian puolesta vuoden ympäri, sillä Urheilugaalan missio on nostaa suomalaisen urheilun ja liikunnan arvostusta.

Urheilugaalan organisaatio halusi uudistaa verkkosivustonsa vastaamaan tämän päivän vaatimuksia. Vanhat kotisivut kaipasivat erityisesti selkeytystä ja parempia toiminnallisuuksia. Tagomo tarttui työhön mielellään.

“Meille Urheilugaalassa on tärkeää tehdä töitä ammattitaitoisten ja hyvien tyyppien kanssa. Tagomolaisista huokui hyvä energia ja fiilis alusta saakka. Tuntui hyvältä lähteä yhteistyöhön. Päätös kumppanuudesta oli helppo, koska myös arvomme kohtasivat monella tasolla”, kertoo Urheilugaalan viestinnästä ja markkinoinnista vastaava Susanna Haikonen. 

Urheilugaalan sivustouudistus aloitettiin tuttuun tapaan suunnittelupalaverilla ja toiveiden kartoittamisella.

“Kaikesta tuli se olo, että Tagomo todella osaa hommansa. Kun kerroimme toiveistamme, tiimillä oli tarjota jo ensimmäisessä palaverissa valmiita ratkaisuja ja työkaluja”, Haikonen kiittelee.

Uutta kotisivua työstettiin askel askeleelta eteenpäin. Projektin vetämisestä vastasi Tagomon markkinointijohtaja Emma Lehtisaari.

“Emmalle kuuluu erityiskiitos siitä, että hänet sai koko projektin ajan tosi hyvin kiinni. Meidän oli helppo laittaa matalalla kynnyksellä viestiä, jos jokin mietitytti tai kaipasimme väliaikatietoa.”

Ensimmäinen iso konkreettinen edistysaskel oli etusivun visuaalisen suunnitelman valmistuminen. Haikonen kehuu Tagomon kykyä loihtia asiakkaan toiveet niin sanotusti paperille.

“Uusi leiska näytti ja tuntui heti Urheilugaalalta ja oli huomattavasti selkeämpi kuin vanha. Tykkäsin erityisesti siitä, miten hyvin etusivun eri palikoihin ja kokonaisuuteen oli saatu tiivistettyä kaikki olennainen. Urheilugaala on muutakin kuin gaalatapahtuma ja nyt se viesti välittyy selkeästi myös etusivulta.”

Urheilugaalan uutuuttaan hohtava saitti julkaistiin marraskuussa 2023. 

“Olemme koko tiimin kanssa erittäin tyytyväisiä kokonaisuuteen. Nyt Urheilugaalan sivusto näyttää siltä, miltä sen pitääkin näyttää. Selkeää, tyylikästä ja arvokasta. Ihaninta oli se, että projekti oli meille erittäin vaivaton avaimet käteen -paketti. Tykkäsin prosessista”, Haikonen sanoo.

Haikonen jakaa kiitosta Tagomon koko tiimille. Projektin parissa työskentelivät projektipäällikkö Lehtisaaren lisäksi AD Niko Vartiainen, developer Joonas Salminen sekä copywriter Juulia Nevala.

“Sivustolla on paljon teknisiä toteutuksia, jotka helpottavat myös meidän omaa tekemistämme gaalakaudella. Tagomolla oli tietotaitoa ja ratkaisut kaikkeen. Yksi omista suosikeistani on Sykähdyttävin Urheiluhetki -äänestys ja sen toteutus. Uudistuksen yhtenä isona osa-alueena halusimme palauttaa äänestyksen Urheilugaalan sivuille. Sykähdyttävin Urheiluhetki -äänestys on yksi gaalakauden kohokohtia”, Haikonen kertoo.

Sykähdyttävin Urheiluhetki -äänestys toteutettiin niin, että kukin pystyy antamaan äänensä vain kerran, sekä ensimmäisellä äänestyskierroksella että TOP10-vaiheessa. Äänestämisen jälkeen kävijä ohjataan Kiitos-sivulle, jossa esitellään myynnissä olevia lippuvaihtoehtoja. Sivun tavoitteena on aktivoida äänestäjiä ja markkinoida gaalatapahtumaa.

“Urheilugaala oli meille iso projekti ja sen tekeminen oli todella mielekästä. Nautin siitä, että pääsin haastamaan itseäni ja jouduin välillä raapimaan päätäni. Esimerkiksi Sykähdyttävimmän Urheiluhetken äänestystä hioin niin kauan, kunnes olin täysin tyytyväinen tekniseen toteutukseen. Lopputuloksena on teknisesti kevyt ja toimiva ratkaisu”, Salminen iloitsee.

Urheilugaalan uuden sivuston taustalla on useita muitakin tarkkaan mietittyjä ratkaisuja. Yksi isoista teknisistä uudistuksista on se, että Urheilugaalan ehdokkaat ja voittajat kulkevat uudella saitilla niin sanotusti käsi kädessä.

“Nykyisin käytössä on yksi ja sama kortti, johon tehdään tarvittavat määrityksen sen perusteella, onko ehdokas voittanut vai ei. Tämä helpottaa huomattavasti päivitettävyyttä. Myös sivuston hakutoimintoja on uudistettu ja kehitetty. Nykyisin on mahdollista hakea yhdellä kertaa haluamansa urheilijan kaikki ehdokkuudet ja voitot”, Salminen jatkaa.

“Teknisen toteutuksen lisäksi Joonas oli erityisen suurena apuna projektin loppusuoralla, kun vaadittiin venymistä. Kaikki muutokset hoituivat”, Susanna Haikonen kehuu.

Uuden sivuston sisällöissä hyödynnettiin paljon vanhaa, mutta luotiin myös täysin uutta tekstiä. Vanhaa sisältöä muokattiin hakukoneystävällisyys edellä.

“Vedosvaiheessa oli ilo huomata, että gaalan ydinviesti säilyi myös uusissa sisällöissä. Tagomo oli päässyt todella hyvin kiinni Urheilugaalan kirjoitustyyliin. Sisällöissä oli hyvä tasapaino, kultainen keskitie: tekstit olivat sopivasti myyviä, mutta eivät liikaa. Muutostoiveemme olivat tosi pieniä”, Haikonen kertoo.

Urheilugaalan tiimi rohkaisee myös muita yrityksiä kääntymään Tagomon puoleen.

“Tätä projektia oli oikeasti tosi kiva tehdä Tagomon kanssa. Tiimin energia oli innostava ja itselle tuli alusta saakka se olo, että projekti on varmoissa käsissä. Pystyimme luottamaan siihen, että Tagomo tuottaa laatua, eikä meidän tarvinnut murehtia asioista. Melko täydellinen avaimet käteen -projekti”, Haikonen tiivistää.

Jaa referenssi


Yksi tärkeistä tavoitteistamme on tehdä markkinoinnista ja mainonnasta ymmärrettävää

Me avaamme sinulle digimaailman salat ja tavat markkinoida tuloksekkaasti.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Kotisivut yritykselle

Sinun
yritystoimintasi
tueksi

Lue lisää ›

Google-mainonta

Mitä kaikkea
Google-mainonta
tarkoittaa?

Lue mainonnasta ›

Sosiaalisen median mainonta

Tuntuuko
somemainonta
vieraalta?

Me autamme ›

Chatbot

Huolehtii
asiakaspalvelusta
puolestasi

Tutustu tarkemmin ›

Pikayhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita Postia